2017. január 1., vasárnap

2017 Olvasási tervek

1.) Szeretnék fantasy sorozatokat elkezdeni.
Most hogy végeztem a Toronnyal eljött az ideje más epic/low fantasy szériákba bele csípni. Főleg, mivel imádom a műfajt és szeretnék megismerni több nemesebb címet is. Terveim vannak Patrick Rothfussal, N. K. Jemisinnel, Terry Pratchettel, Robert E. Howarddal, Jonathan Strouddal, China Miévillevel és még sok más neves alkotóval. És persze az eddig megismerteket továbbra is olvasom (Stephen King, Clive Barker, Neil Gaiman, Darren Shan.)
2.) Szeretnék bepillantani a Skandináv krimik világába (és több krimit kéne olvasnom.)
A betekintést főleg Jo Nesboval fogom elérni, mivel elkezdeném a Harry Hole kötetetek kiolvasását. De egy-két szerző (pl. Camilla Läckberg, Alexander Söderberg, Stieg Larsson) is szóba jöhet. És úgy alapjáraton a krimi műfajba szeretnék jobban belemélyedni. Például több Agatha Christie kötetet kéne kezembe vennem.
3.) Több kortárs magyar irodalmat akarok olvasni.
Ezt tulajdonképpen azért, mert érdekel a mai hazai szerzők munkássága. Eddig csak bele csíptem egy két író tevékenykedésébe, de úgy igazán még nem ugrottam bele. Ideje lenne.
https://moly.hu/polcok/kortars-magyar-varolista
4.) Tovább próbálkozok a sci-fivel.
Találkoztam már jó könyvekkel ebben a műfajban, de nagyrészt csak kellemetlen élményekbe gabalyodok. Továbbra is próbálom kitapasztalni, kitől, mit érdemes olvasnom és igyekszem ebből is odatenni magam.
5.) Több dráma elolvasása.
Igen több színdarabot kéne olvasnom, és szeretnék is. Főleg nagyobb címeket és alkotókat (Shakespeare, Csehov, Ibsen, Molière stb.)
6.) Igyekszem megtartani a változatosságot az olvasmányaimban.
Nem olvasok el egy műfajból egyszerre öt darabot és nem állok rá egyetlen egy zsánerre. Mindenből egy kevés váltogatva.
7.) (Az utolsó, mert 2017) 52 könyvet akarok mindenképp elolvasni.
Ezt a szokást annak ellenére megtartom, hogy idén 74 jött össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése